ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

?Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

?Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 2015? στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

 

HΒιβλιοθήκη Κοζάνης με την υποστήριξη της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης θα γιορτάσει και φέτος την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου», 2 Απριλίου- ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με πολλές εκδηλώσεις, στο χώρο του medialab.

 

Διαβάστε περισσότερα: ?Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 2015

ΠΡΟΒΟΛEΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
  ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                           
              ΠΡΟΒΟΛEΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Τρίτη 31 Μαρτίου και Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο
(Στις ταινίες που θα προβληθούν συμπεριλαμβάνεται και «Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ») 
 

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΒΟΛEΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

«Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι»

Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩ

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, καθώς και του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου Άργους Ορεστικού, με τίτλο

 

«Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι»

 

η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Φλώρινας (Ωδείο). Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιάσουν επίσης δημιουργίες τους για το διαδίκτυο, μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ι. Κασκαμανίδη και το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

ΘΕΜΑ: «Επιμορφωτικές Δράσεις της Δ.Δ.Ε. Δράμας:

 

α. Επιμορφωτική Ημερίδα, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και η Σχολική Διαμεσολάβηση.

 

β. Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα: Μη βίαιη επικοινωνία.

 

ΣΧΕΤ: Το με Αρ. Πρωτ. 11445/Φ. 22.43/23-12-2014 έγγραφο της υπηρεσίας μας»

 

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο: εκπ@ιδευτικός κύκλος διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και η Σχολική Διαμεσολάβηση, ανοιχτή για το κοινό, το Σάββατο στις 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:00 - 20:40 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Εισηγητές της Ημερίδας είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι Διαμεσολαβητές της Ομάδας «Μετάπλασις», σε συνεργασία με το Δημήτρη Μπουραντά, Συγγραφέα και Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 θα υλοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Μη βίαιη επικοινωνία, από τις 10:00 έως τις 12:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, Εκπαιδευτής Επικοινωνίας.

 

Με τη λήξη της Ημερίδας και του Βιωματικού Εργαστηρίου θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

 

Η Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και η Σχολική Διαμεσολάβηση στις 7 Φεβρουαρίου είναι ανοιχτή για το κοινό. Καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε να καταστεί δυνατό να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις εργασίες της Ημερίδας το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την Ημερίδα (ακόμη και εκπρόθεσμα, δηλ. μετά τις 15 Ιανουαρίου 2015).

 

Για το Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Μη βίαιη επικοινωνία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων πρέπει να είναι μικρός λόγω του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, έχουν γίνει δεκτές μόνο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών που έχουν αποσταλεί εντός της προθεσμίας (ως και τις 15 Ιανουαρίου 2015). Επισυνάπτεται το αναλυτικό Πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Δράσεων της 7ης και 8ης Φεβρουαρίου 2015.

   

Διάλεξη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης διοργανώνει ομιλία με θέμα: ?Εγκλήματα δια του τύπου: λίβελλος, συκοφαντία και ελευθερία έκφρασης?, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, στις 7:30΄μ.μ., στο χώρο του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Συνομιλούν οι : Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, δημοσιογράφος ? συγγραφέας με την Ιωάννα Κωσταρέλα, επικοινωνιολόγο. Συντονίζει η Δημοσιογράφος Δέσποινα Αμαραντίδου.

 

 

Συνεχίζει να λειτουργεί στο χώρο η έκθεση εντύπων με θέμα τον Πλάτωνα μέχρι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

 

ΘΕΜΑ: Εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών-Πρόγραμμα

 

 

Ο εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε με απόφαση του Διευθυντή Β/θμιας εκπ/σης Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων ως εξής:

 

 

Tην 30η Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ. αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων της Πτολεμαΐδας με τη σημαία και με συνοδό τον/την Δ/ντή/Δ/ντρια του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας.

 

 

Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι καθηγητές των σχολείων θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς Ναούς της Πτολεμαΐδας:

 

 

  1. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη: το 5ο Γυμνάσιο.

 

 

  1. Στον Ιερό Ναό Νεομαρτύρων: το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 1ο και 3ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας.

 

 

  1. Στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου: το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

 

 

  1. Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης: το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας.

 

 

  1. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας: το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας.

 

 

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακές σχολικές μονάδεςΠερδίκα, Αναρράχης-Εμπορίου και Ανατολικού θα εκκλησιαστούν στις κατά τόπους εκκλησίες.

 

 

Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης

 

Κοζάνης

 

 

 

 

Δρ Σαββιλωτίδης Κοσμάς

 

Φυσικός

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Σας αποστέλλουμε υποστηρικτικό υλικό για βιωματικές δράσεις σε προγράμματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα

 

 

  1. Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων: Symbiosis_project_manual_final αναζητήστε το στο Google ή στο http://www.unhcr.gr/fileadmin/Greece/Extras/education_symbiosis/Symbiosis_project_manual_final.pdf

 

 

  1. Παιχνίδι ( Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες): http://www.taxidifygis.org.cy/

 

 

 

3. Διδακτικές Δραστηριότητες για την Ετερότητα και την Κοινωνική Συνοχή στην Εκπαίδευση, του εκπαιδευτικού Οδ. Παπαθανασίου. http://6dim-diap-elefth.thess.sch.gr/Greek/Diapolitismiki_Ekpaidefsi/DidaktikesDrastiriotitesEterotita.pdf

 

 

 

 

Η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Π.Ε. Κοζάνης

 

Βλαχάβα Ευανθία ΠΕ02