Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Καθηγητών, σας καλωσορίζω στο Δικτυακό μας ιστότοπο. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του καθώς και για τις δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτό.

Το σχολείο μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την συνεχή και εξελισσόμενη ανάπτυξη της περιοχής μας. Προσφέρει σε μαθητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, την επιλογή της φοίτησης σε εσπερινή βάρδια, με στόχο την απόκτηση απολυτηρίου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου - ισότιμου με το αντίστοιχο τίτλο των Γενικών Λυκείων. Επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ταυτόχρονα ένα τίτλο πτυχίου από επιλεγμένες ειδικότητες. Το ευέλικτο απογευματινό ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας, δίνει την δυνατότητα ακόμη και σε ήδη εργαζομένους - υποψήφιους μαθητές, να επιλέξουν το σχολείο μας για την φοίτησή τους.

Σε μια εποχή συνεχών ανακατατάξεων στην αγορά εργασίας, ένας απόφοιτος του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας έχει την δυνατότητα με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την παιδεία που θα αποκτήσει φοιτώντας στο σχολείο μας σχεδόν άμεσα να εργαστεί στην ειδικότητά του.

Η ανακάλυψη της γνώσης  και η υιοθέτηση αξιών όπως η συνεργασία, η φιλία, η ανοχή στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική συνείδηση αποτελούν επίσης βασικούς άξονες της λειτουργίας του σχολείου μας.

Στόχος μας επίσης είναι η λειτουργία ενός σχολείου δημοκρατικού, δημιουργικού και ανθρώπινου, στο οποίο ο κάθε μαθητής να μπορεί να εργάζεται με χαρά, να αξιοποιεί τις δυνατότητές του και να προσπαθεί συνεχώς για την ποιοτική του βελτίωση.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το προσωπικό του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους μαθητές και στις οικογένειές τους, πάντα με διάθεση συνεργασίας επιδιώκοντας την πραγματοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και μαθησιακών στόχων.

 

Ο Διευθυντής

του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

 

 

 Κυριακίδης Αθανάσιος